Cana de ceai sau cafea plutitoare este un exemplu de îmbinare perfectă dintre un design superb şi funcţionalitate. S-a plecat de la nevoia de a ţine la distanţă conţinutul fierbinte al cănii de suprafeţele sensibile pe care ar putea fi aşezată şi s-a ajuns la această cană de porţelan care reuşeşte rezolvarea problemei printr-o eleganţă cuceritoare.
Inspiraţia tânărului Tigere Chiriga a venit în decembrie 2008, când proaspăt însurat fiind, s-a mutat împreună cu proaspăta soţie într-o locuinţă nouă din Carolina de Nord, după ce crescuse împreună cu trei fraţi într-un mic apartament din New York. Cu această ocazie a trebuit să înveţe o mulţime de lucruri noi, printre care şi faptul că o cană fierbinte poate lăsa urme pe anumite suprafeţe de mobilier. Fiind un împătimit băutor de ceai, i-au trecut prin mână o mulţime de căni din cele mai diverse dar nici una nu reuşea să rezolve problema protejării suprafeţelor de conţinutul fierbinte. Îi plăcea senzaţia porţelanului fierbinte în mână, deci nu dorea să încerce alte materiale poate mai bune izolatoare termic. Cu acestea în gând, când s-a întins după o banană agăţată de un suport de banane, soluţia i s-a părut evidentă (vezi a doua imagine din galeria de mai jos, cu bananele „plutind” în fundal). Deşi poate la prima vedere mânerul poate părea fragil, el este destul de rezistent, iar la o utilizare normală nu sunt nici un fel de probleme.
După multe căutări, a găsit un producător în China care i-a făcut câteva căni pentru uz personal. În această etapă omul avea cănile mult visate şi era mulţumit. Dar, de-a lungul anilor, o mulţime de persoane l-au întrebat de unde a cumpărat cana, iar răspunsul era invariabil că a fost o serie limitată.
Recent autorul a descoperit Kickstarter, o platformă prin care publicul interesat poate contribui la strângerea suportului material necesar materializării proiectelor care i se par interesante şi bineînţeles utile. Şi s-a gândit că aceasta a putea fi o oportunitate de a vedea cât de dorită este cana în realitate. Ştia că cel mai ieftin ar fi să o producă în China, dar ştia şi cum este să fii şomer pentru perioade lungi de timp, aşa că s-a gândit să testeze posibilitatea fabricării ei un SUA. A găsit un producător dispus să fabrice cănile „plutitoare”, iar suma de bani pe care speră să o obţină prin Kickstarter îi este necesară fabricării matriţelor pentru corpul cănii şi pentru mânerul ei. Datorită formei inedite, există dificultăţi tehnice în procesul fabricării din porţelan, fiind mai greu de menţinut în poziţie optimă în cuptorul de ardere decât o cană normală. Pentru ca proiectul să fie un succes, va fi nevoie să se acumuleze o comandă minimă de 500 de bucăţi. Dorinţa autorului este de a le putea livra înainte de Crăciun.
Sursa: The Floating mug
[…] geam,oglinziCana îngropată 9 Oct 2012 Cu câteva luni în urmă am prezentat pe aceste pagini cana plutitoare, rezultatul superb al creativităţii unui designer inspirat. Astăzi prezentăm ceva la fel de […]