Separarea gălbenuşului de albuş deşi nu reprezintă o mare filozofie, necesită totuşi un minimum de tehnică, atât datorită fragilităţii componentelor implicate cât şi faptului că sunt deosebit de alunecoase. Fiecare gospodină îşi are tehnica proprie, probabil cea mai răspândită fiind cea cu spargerea oului în două şi apoi scurgerea albuşului încercând menţinerea gălbenuşului în coajă, cu grijă pentru a nu-l perfora. Toate acestea pălesc pe lângă simplitatea şi rapiditatea metodei prezentată de o gospodină chinezoaică în clipul de mai jos:
Poate dacă avem de separat un singur ou, diferenţa de timp nu este foarte importantă, în cazul în care avem nevoie de mai multe ouă, metoda „chinezească” este imbatabilă. Uneori puţină ingeniozitate ne poate ajuta mai mult decât toate electrocasnicele din lume. Şi este şi mai ieftin.
Deşi imaginile sunt însoţite de o mulţime de explicaţii verbale în limba mandarină, cred că putem liniştit să le ignorăm (nu că am avea de ales), filmuleţul fiind cât se poate de explicit şi fără sunet. Clipul a atins un număr de 8,5 milioane de vizionări în numai o lună de zile, ceea ce reprezintă un succes fantastic. Celebrul clip japonez cu împăturirea unui tricou în o secundă şi două mişcări n-a atins acest număr în peste 6 ani, adevărat însă că clipul are nenumărate copii atât pe YouTube cât şi pe celelalte platforme de videosharing.