Ghid electrocasnice

Grătar pentru balcon

A venit toamna şi au trecut zilele perfecte pentru un grătar la iarbă verde. Dacă totuşi dorim să mai savurăm ocazional un grătar cu aroma specifică dată de jarul încins, o soluţie comodă o constituie grătarul de balcon. Se agaţă de balustradă ca o jardinieră, menţinând astfel liberă podeaua şi aşa redusă a balconului. Forma îngustă dar alungită este perfectă pentru spaţiul limitat avut în astfel de situaţii, iar în timpul dintre două utilizări poate adăposti câteva ghivece cu flori.

Designul este simplu dar eficient, perfect adaptat acestui mod de utilizare. Suporturile de fixare reglabile permit fixarea rapidă pe orice tip de balustradă. Suprafaţa de 60×23 cm este puţin mai mare decât două foi de hârtie A4 puse cap la cap, fiind suficientă chiar dacă avem oaspeţi.

Pentru partea superioară putem folosi atât un grătar metalic tradiţional, cât şi o tavă metalică perfectă pentru prăjit ochiuri de ou, ceapă tăiată sau alte legume. Fiind agăţat de balustrada balconului, acest tip de grătar se află la înălţimea perfectă pentru utilizare, fără a trebui să ne aplecăm în timpul folosirii lui. Formele simple ale grătarului fac că şi curăţarea acestuia să fie simplă.

Grătarul pentru balcon are dimensiunile de 60 cm lungime, 23 cm lăţime şi 18 cm înălţime. Cântăreşte 5 kilograme, ceea ce arată că nu s-a făcut economie de materiale la construcţia sa.

În imaginile alăturate apare montată în partea interioară a balconului, dar dacă situaţia o cere se poate monta foarte bine şi în exteriorul lui, eliberând complet spaţiul interior şi eliminând totodată posibilitatea ca cineva să atingă din greşeală suprafaţa fierbinte a grătarului. Bineînţeles că în cazul montării în exterior va trebui mai multă atenţie la manipularea ustensilelor de bucătărie folosite sau a alimentelor puse la prăjit, deoarece dacă ne scapă ceva, cade până jos. Pentru evitarea oricăror accidente ar fi o idee bună să nu montăm grătarul în exterior dacă balconul se află deasupra trotuarului sau a intrării în scara blocului.

Indiferent că montăm grătarul în interiorul sau în exteriorul balconului, el nu va scăpa neobservat de către vecini. Nici nu trebuie să-l vadă, după prima utilizare pur şi simplu vor şti că este acolo…

Grătarul de balcon se poate achiziţiona online în România de la magazinul Smuff, pe siteul căruia găsiți o mulțime de gadgeturi și produse non-conformiste, multe chiar interesante. O versiune de grătar de balcon pe gaz, deci cu ardere mai curată şi mai puţin fum, se poate cumpăra de la eMag.