CoffeeBrewer, filtru de cafea de unică folosinţă

plic-filtru de cafea de unica folosinta

Există multe soluţii pentru momentele în care dorim să savurăm o cafea bună, dar suntem departe de confortul civilizaţiei moderne. De la soluţii simple, până la aparate electrocasnice portabile. Câteva din aparatele de cafea destinate călătorilor le-am prezentat şi în aceste pagini de-a lungul timpului. Totuşi CoffeeBrewer are o abordare prin care se distinge de toate acestea. Chiar plicul de cafea este totodată şi filtrul în care se prepară cafeaua.

O combinaţie între un filtru de cafea şi french press, spune autorul ei, Ulrik Skovgaard Rasmussen, designer în cadrul unei companii daneze. Formatul unic al acestui ambalaj izvorăşte de pe urma a nouă ani de studiu şi perfecţionare a pliculeţelor de ceai ale companiei, pliculeţe care au în spate aceeaşi filozofie, de a putea prepara oriunde şi oricând un ceai proaspăt, fierbinte.

În principiu acest plic-filtru conţine două compartimente supraetajate. În cel superior se află 18 grame de cafea prăjită măcinată. Peste aceasta se va turna 300 ml de apă fierbinte şi cu ajutorul fermoarului se sigilează din nou punga. Se va lăsa să stea 2-4 minute, timp în care cafeaua se va filtra în compartimentul inferior. De aici se toarnă în cană prin intermediul duzei de turnare. Dintr-un plic se obţin două ceşti de cafea fierbinte.

Plicul este fabricat din hârtie trasă în polietilenă pe parte interioară, pentru impermeabilizare. Folia de plastic din interior are atât rolul de a proteja plicul de hârtie de apă în momentul preparării, cât şi de a păstra aroma cafelei până în acest moment.

functionarea filtrului de cafea de unica folosinta

O menţiune specială merită şi originea cafelei vândută sub această formă. Ea provine de la un număr de opt mici producători din diverse colţuri ale lumii, respectiv: Kenya, Columbia, Costa Rica, Brazilia, Bolivia, Panama, Tanzania şi două locaţii din Etiopia. Boabele de cafea sunt prăjite, măcinate şi ambalate separat fiecare şarjă. Astfel se păstrează aroma specifică fiecărui tip de cafea şi fiecărei ţări de provenienţă. Ambalate corespunzător, ştim întotdeauna exact ce bem şi dacă ne-a plăcut, ştim ce să cumpărăm data viitoare. Asta spre deosebire de marea industrie, unde cafeaua trece printr-o mulţime de intermediari şi pe parcurs este amestecată pentru uniformizarea gustului ei.

Preţul unui plic de CoffeeBrewer variază în jurul a 5-8 lei. Nu cred că este o soluţie optimă pentru consum cotidian, însă poate fi o experienţă ocazională interesantă. Iar un set de diferite arome poate fi un cadou inedit pentru un iubitor de cafea.

Pentru informaţii suplimentare sau lista distribuitorilor, vizitaţi growerscup.com

Facebooktwitter
You can leave a response, or trackback from your own site.

Răspunde

Powered by WordPress