Când servim la sfârşitul zilei un pahar de vin alb sau roşu, cei mai mulţi dintre noi îl preferă la temperatura corectă, adică rece. Pentru unii este totuna sau cel puţin sunt împăcaţi cu el şi la temperatura camerei, dar pentru cei care nu situaţia este mai complicată. Cum puţini au răcitoare termoelectrice pentru vin, […]
Articole din categoria ‘Ustensile bucătărie’
Suport role de şerveţele cu alimentator USB şi boxe bluetooth
Odată cu creşterea numărului mediu de aparate electrocasnice dintr-o bucătărie modernă, prezenţa la îndemână a prizelor de curent capătă şi ea o importanţă majoră. Popularitatea tot mai mare a dispozitivelor portabile inteligente, telefoane, tablete, mai nou chiar ceasuri inteligente, nu fac decât să mărească nevoia de prize în locurile în care ne petrecem mai mult […]
CinniBird, creion pentru ornat băuturi şi preparate culinare
Cu toţii am rămas impresionaţi, la un moment dat, de fotografii cu desene care mai de care mai spectaculoase pe suprafaţa unei ceşti de cafea. Latte art, cum se numeşte, necesită ceva talent şi îndemânare pentru crearea acelor efecte vizuale deosebite. Graţie invenţiei unui studio de design din Budapesta, arta ornării băuturilor sau a preparatelor […]
Dispozitiv pentru banane umplute
Bananele sunt una dintre cele mai sănătoase fructe exotice şi, fiind delicioase, sunt şi cele mai populare. Datorită consistenţei foarte fine a miezului, bananele sunt folosite şi pentru asigurarea unei consistenţe cremoase în unele tipuri de aparate de făcut îngheţată. Ca desert dulce ţin cu succes locul unor preparate industriale deloc benefice pentru sănătate sau […]
Pulverizator spray zeamă de lămâie şi alte citrice
Au trecut deja doi ani de când am văzut prima oară ideea acestui pulverizator pentru zeamă de lămâie direct din interiorul fructului. Deşi este interesantă ideea, nu eram deloc convins de funcţionalitatea ei. Între timp a trecut de stadiul de idee, a intrat în fabricaţie de serie, au apărut variante îmbunătăţite, iar opiniile consumatorilor sunt, […]
Oala în care supa se amestecă singură
Compania japoneză Kurukurunabe a lansat pe piaţă prima oală de gătit al cărei conţinut în timpul fierberii se amestecă singur, continuu. Iar acest lucru se întâmplă datorită numai şi numai unui design inteligent, nu unor accesorii electrocasnice. Mai mult, dacă se doreşte mişcarea circulară de amestecare poate fi oricând oprită prin eliminarea din oală a […]
Afumătoare pentru grătar
Puţine tehnici de preparare pot asigura produselor de origine animală o savoare care să rivalizeze cu cea obţinută prin afumare. Totuşi folosirea acestui ingredient magic la grătar nu este la îndemâna oricui, necesitând o tehnică specială pentru obţinerea fumului. O variantă este folosirea de peleţi de lemn (sau rumeguş mare) bine îmbibaţi cu apă, pentru […]
Ustensile pentru condimentarea grătarelor
Condimentele sunt indispensabile în arta culinară, utilizarea lor deschizând orizonturi nebănuite de posibilităţi la prepararea unor alimente comune. Bunătăţile gătite la grătar nu fac nici ele excepţie, însă condimentarea acestora este mai dificilă. Condimentele ori nu vor adera la suprafaţa produselor, ori vor fi primele care, la contactul cu căldura, se vor arde înainte de […]
Oala transparentă, din sticlă
Oala de sticlă transparentă termorezistentă este una dintre cele mai de impact creaţii ale designerului italian Massimo Castagna. Din sticlă de borosilicat, aceasta permite urmărirea vizuală a procesului de fierbere a alimentelor în totalitatea sa, nu numai la suprafaţă. În plus vedem ce se petrece în oală fără a ridica capacul, capac care chiar dacă […]
Cântar de bucătărie: mecanic sau electronic?
Cântarele sunt o prezenţă veche şi aproape indispensabilă într-o bucătărie. Încă din cele mai vechi timpuri se foloseau balanţe cu set de greutăţi, înlocuite apoi de cântarele cu contragreutăţi mobile sau, mai nou, cu arc dinamometric. De câţiva ani au apărut şi cântarele electronice, digitale. Fiecare cu propriile avantaje şi dezavantaje specifice.